C/ Conflent, 6, Baixos 2na

43700 El Vendrell, Tarragona

Truca'ns avui!

}

Horari

RESERVA VISITA

a Doctoralia

Discalcúlia

Portada » Tratamientos » Discalcúlia
Discalculia tractament

Què és la discalcúlia? 

Què és la discalcúlia? És un trastorn específic del desenvolupament, de base biològica, que afecta profundament a l’aprenentatge de les capacitats aritmètiques i les matemàtiques. Moltes vegades es defineix com a “dislèxia matemàtica”. Aquesta patologia és independent al nivell d’intel·ligència del nen i també als mètodes pedagògics emprats. La dificultat se centra en la capacitat interpretació dels símbols numèrics i els coneixements aritmètics com la suma, resta, multiplicació i divisió. El nen que sofreix discalcúlia és aquell que confon els números i els signes i no aconsegueix realitzar càlculs mentals ni treballar amb abstraccions. Aquests nens troben dificultats per a complir amb exercicis acadèmics o tasques pràctiques com a problemes o càlculs matemàtics.

Per tant, la definició de discalcúlia seria la disfunció en les connexions neuronals que processen el llenguatge numèric, dificultant les funcions cerebrals que permeten el processament i accés a la informació numèrica.

La prevalença del trastorn de discalcúlia entre la població escolar que oscil·la entre el 3% – 6%, seguint una distribució similar entre nens i nenes.