C/ Conflent, 6, Baixos 2na

43700 El Vendrell, Tarragona

Truca'ns avui!

}

Horari

RESERVA VISITA

a Doctoralia

Disgrafia

Portada » Tratamientos » Disgrafia
disgrafia tractament

Què és la disgrafia? 

S’utilitza per designar el trastorn de l’escriptura que afecta la forma o al contingut i la manifesten nens que no presenten problemes intel·lectuals, neurològics, sensorials, motors, afectius o socials.
Com a característiques disgráfiques s’assenyalen dos tipus de símptomes relacionats. Els primers, anomenats signes secundaris globals, comprenen la postura inadequada, suport incorrecte de l’instrument (llapis, bolígraf, etc.). Incorrecta pressió del mateix o velocitat d’escriptura excessivament ràpida o lenta. D’altra banda, els símptomes específics, posen la seva atenció en elements del propi grafisme com la gran mida de les lletres, lletres inclinades, deformes, excessiu espaiat entre lletres o molt apinyades, enllaços indeguts entre grafemes, lletres irreconeixibles i, en definitiva, text de difícil comprensió.
Per l’establiment del diagnòstic de la disgrafia és necessari tenir en compte el factor edat, donat que aquest trastorn no comença a manifestar-se fins després d’haver iniciat el període d’aprenentatge (després dels 6-7 anys). No és adequat el diagnòstic si es realitza abans de l’edat indicada.