C/ Conflent, 6, Baixos 2na

43700 El Vendrell, Tarragona

Truca'ns avui!

}

Horari

RESERVA VISITA

a Doctoralia

Trastorn per dèficit d’atenció amb i sense hiperactivitat (TDAH)

Portada » Tratamientos » Trastorn per dèficit d’atenció amb i sense hiperactivitat (TDAH)
TDAH

Què és el trastorn per dèficit d’atenció amb i sense hiperactivitat? 

El TDAH o Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat és un trastorn d’origen neurobiològic crònic de caràcter hereditari i que es pot manifestar en totes les edats de la persona. Els símptomes fonamentals són:

Dèficit d’atencióImpulsivitatHiperactivitat motriu
El TDAH o Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat està relacionat amb un mal funcionament de certes regions cerebrals i afectacions en els nivells de neurotransmisors cerebrals, concretament de noradrenalina i dopamina. Encara que els símptomes no semblin tenir molta gravetat, els nens i nenes amb TDAH poden patir problemes associats com: disminució de la capacitat d’aprenentatge, baix rendiment i fracàs escolar, problemes emocionals com depressió, sentiment de desconfiança, inseguretat, trastorns de conducta i/o personalitat, dificultat en les relacions familiars, problemes en les seves relacions socials, etc.

És per això que és molt important que es detecti el TDAH aviat i es comenci la intervenció el més aviat possible. La intervenció precoç és un dels factors més determinants de bon pronòstic.